2683 H 11 elektromechanik silnoprúdová technika

Charakteristika odboru:

Absolvent skupiny učebných odborov  26 Elektrotechnika  je kvalifikovaný pracovník  so širokým odborným profilom, schopný samostatne   vykonávať odborné technické a technologické činnosti  v  odvetví elektrotechniky. Absolvent je spôsobilý na výkon náročnejších pracovných činností, zvláda metódy a postupy práce, využíva správne pracovné prostriedky, dodržiava bezpečnostné predpisy pri práci.

Absolvent uznáva a respektuje pracovnú a osobnostnú spoluprácu v kolektíve, princípy osobnej a kolektívnej zodpovednosti pri plnení pracovných úloh.

Je určený aj pre žiakov s čiastočným zrakovým (nie farbosleposť), sluchovým, resp. iným telesným postihnutím, ako aj pre žiakov so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami. Stanovuje základné cieľové požiadavky na kompetencie absolventov a od nich odvodené výkonové a obsahové štandardy všeobecného a odborného vzdelávania.

Ovláda príslušnú techniku, mechanizačné prostriedky, stroje a zariadenia,  príslušné technológie, základy  ekonomiky výroby  a služieb. Pozná základné prírodovedné zákonitosti svojho odboru a vie ich prakticky využívať  pri riešení odborných problémov.

 Absolvent je kvalifikovaný pracovník  schopný vykonávať  nastavovanie, obsluhu a údržbu  mechanizačných prostriedkov, strojov a zariadení v  technologických procesoch, zabezpečovať produkciu s ohľadom na ekonomiku a ekológiu výroby v rozsahu    podľa príslušného odboru.

Výstupným certifikátom vzdelávania na stupni ISCED 3C je výučný list a vysvedčenie o záverečnej skúške. Štátny vzdelávací program na tomto stupni je určený pre stredné odborné školy (SOŠ) s možnosťami úzkej spolupráce so zamestnávateľskou sférou formou vykonávania odborného výcviku na pracoviskách právnických a fyzických osôb.

Ďalší rozvoj absolventov  je možný vzdelávaním v nadstavbovom štúdiu pre absolventov stredných odborných škôl a vykonaním maturitnej skúšky.  Špeciálne kurzy  umožňujú prehĺbiť odborný rozvoj  v konkrétnom odbore.


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30