Záložka do knihy spája slovenské školy 2021

10. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy

Záložka do knihy spája slovenské školy:

Významné osobnosti slovenskej literatúry – Pavol Országh Hviezdoslav (100. výročie úmrtia) a Božena Slančíková-Timrava (70. výročie úmrtia)

 

        Ako už stabilní účastníci tohto projektu sme aj tento rok s potešením prijali výzvu Metodicko-pedagogického centra Odbor Slovenskej pedagogickej knižnice v Bratislave umelecky spracovať záložku do knihy.

 Bolo nám cťou, že sme sa mohli zaoberať takými zvučnými menami, akými boli literárni velikáni Pavol Országh Hviezdoslav a Božena Slančíková Timrava a pripomenúť si tak ich pôsobenie, hodnotný prínos pre oblasť literatúry a dozvedieť sa doposiaľ nepoznané. Táto aktivita dokázala nadchnúť našich žiakov, vniesla medzi nich hodnotnú diskusiu o prečítaných príbehoch a pomohla im umelecky stvárniť literárne motívy z prečítaných diel.

         Na projekte pracovali študenti tretieho a štvrtého ročníka odboru grafik digitálnych médií pod vedením svojich vyučujúcich Ing. Miloša Ďutku a Mgr. Evy Turčániovej. Každý žiak, ktorý sa chcel projektu zúčastniť, vytvoril dve záložky na vyhlásenú tému. Vychádzali sme z vedomostí zo základnej školy a z vedomostí získaných na našej škole na vyučovacích hodinách slovenského jazyka a literatúry.

Hoci tohtoročný projekt na našej škole sprevádzala atmosféra spájajúca sa s ochorením Covid 19, termín odoslania vyrobených záložiek partnerskej škole sme dodržali . K záložkám sme priložili aj niekoľko darčekových predmetov s logom našej školy. Z partnerskej školy v Bardejove sme dostali balík s množstvom záložiek. Väčší počet záložiek  rozdáme žiakom, niektoré  vystavíme v školskej knižnici ako spomienku na tohtoročný projekt.

 

Spracovala:  Mgr. Eva Turčániová

obr. 1


Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Január 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31